Forum voor mensen met diabetes

Ik steun je gewoon bij de diabetes van mijn broer, ik ontdekte ook diabetes in de kindertijd (maar niet zo vroeg, ik heb echt sympathie voor jou en mijn dochter!). Nu is hij 18, heeft een vriendin, ging naar de universiteit. Ja, er zijn beperkingen in het leven, maar tegelijkertijd had hij een heel gewoon leven van een volwassen tiener, incl. en met avondbijeenkomsten, uitstapjes met vrienden naar een naburige stad voor het weekend, enz..
Nu hij in het ziekenhuis ligt, hebben ze hem een ​​pomp gegeven, zegt hij - een ding (je hoeft veel minder vaak te injecteren) !! maar dit is alleen voor volwassenen.

en trouwens, je kunt cakes, frisdrank en andere zoetigheden eten, hou gewoon de suiker in de gaten. Op alle feesten verschilde zijn bord niet van dat van anderen..

Reageer op het bericht van Owlet op 23 september 2014 23:52 uur
Bedankt voor je vriendelijke woorden, ik wil echt geloven dat alles met de tijd zal werken en het kind gezond zal opgroeien en zich niet "anders" zal voelen, waarschijnlijk hangt het af van mijn houding ten opzichte van de ziekte. Misschien is het uw broer gelukt om hier niet mee op te houden en natuurlijk de insulinedoseringen goed onder controle te houden.

Antwoord op bericht van КТеЙкА van 23 september 2014, 23:59 uur
Bedankt, ik heb haar niet bereikt) Ik ging voor de eerste keer naar de computer en besloot onmiddellijk te schrijven..

Ja?! Heeft iemand diabetes?

De overgrote meerderheid van de kinderen die het advies van endocrinologen opvolgt, wordt buitengewoon slecht vergoed. Ze hebben paardendoses insuline. En voor endocrinologen, als HG normaal is, dan is de compensatie goed, maar het feit dat de lever wordt vernietigd bij kinderen door constante hypofagus - niemand zegt.

Vira, ga naar http://www.dia-club.ru/forum_ru/ er is een sectie met gerichte hulp aan kinderen. Lees Juris 'boek Diabetes 2000.

om te accepteren en te kalmeren kost het tijd, anders niets. Mijn zoon werd ziek toen hij 1,5 jaar oud was, ik heb dit heel hard meegemaakt. In 4 maanden verloor ze 8 kg (zonder te zwaar te zijn), begon ze te roken
Nu hij al snel 9 is, is alles al lang gelukt, maar we zijn een moeilijk pad gepasseerd.

Ik ben een endocrinoloog.
Ik werk in een betaald centrum, dus ik zie zelden patiënten met diabetes type 1. Maar ik herinner me verschillende gevallen waarin mensen met een ziekte van 20-30 jaar zonder complicaties waren. Zulke mensen bereiken doorgaans veel in het leven, ze hebben een sterke wil en een sterk karakter. De ziekte motiveert hen en ze bereiken niet alleen succes in de correctie ervan, maar ook in het leven in het algemeen..

Beschouw het alsjeblieft niet om te pronken, maar als een kind leert leven zonder terug te kijken naar de ziekte (in de zin dat diabetes zijn mislukkingen niet elke keer zal rechtvaardigen), dan zal hij beter leven dan velen ongemotiveerd.

Sport, nogmaals (maar suiker moet onder de 14 zijn), het leert het lichaam om met minder insuline rond te komen.

dit komt allemaal omdat er geen competente compensatie is die alleen de patiënt-CAM kan vaststellen. Compensatie voor diabetes mellitus is een nauwgezet wetenschappelijk werk, waarvan het succes uitsluitend afhangt van de wetenschapper zelf (lees - de patiënt), omdat elk organisme uniek is, elk zijn eigen mate van insulinegevoeligheid heeft, de absorptiesnelheid en assimilatie van elk product, zijn eigen volume en de toestand van de vrijmaking van contra-hormonen. En veel meer. Geen enkele endocrinoloog weet dit van een patiënt. Alleen de patiënt zelf kan het weten.

Ik veronderstel dat het allemaal dezelfde diabetes type 2 is, niet type 1

dit is de mening van elke ouder wiens kind diabetes type 1 heeft

Het is moeilijk te geloven, maar ik heb vrienden die constant naar het einde rennen om de doses te berekenen, en ze zijn al meer dan een jaar ziek (wat betekent dat hun kinderen ziek zijn), het schokt me gewoon. Je kunt ook de "frisse" ouders begrijpen, het is echt eng om het aantal ins te verhogen of te verwijderen, maar dan.

Meisjes, heel erg bedankt voor het schrijven en laat me niet ontmoedigen) Mijn dochter en ik waren in de Tushinskaya GB, we werden twee dagen geleden ontslagen, dus terwijl ik een kleine schok heb en ik heb helemaal geen tijd) De Sahara springt, ik denk dat het komt door eten, zelfgemaakt eten is anders. Huisdieren proberen te leren injecties te geven.
We gaan nog geen pomp kopen, de docha doet normaal gesproken een spuitpen Ik heb een constant schuldgevoel dat ik het niet kan compenseren, hier is natuurlijk ervaring voor nodig. Ik houd een zelfcontroledagboek bij vanuit het ziekenhuis..

Reageer op bericht van megazak van 24 september 2014, 16:32
Je bericht heeft me gelukkig gemaakt))) Terwijl ik de woorden overal lees en hoor: het risico op complicaties is groot (gezien de leeftijd), maak je klaar. Natuurlijk is vooraf gewaarschuwd. Maar ondanks het feit dat het basisprincipe mij duidelijk is, zijn er nog steeds onvoorziene situaties - ziekten en stress..

usova.inga, je hebt 2 jaar ervaring en we hebben 7 jaar. En we werden ziek op een zeer moeilijke leeftijd (1,5 jaar), wanneer het kind actief groeit. Dus ik heb iets meer ervaring en kennis in compensatie dan de jouwe..

Je schrijft dat je het hier niet mee eens bent:

en spreek jezelf dan tegen:

U compenseerde zelf uw kind en niet de artsen van de KNO, enz..!

hij zal u zelf vertellen welke fouten u nog niet heeft gemaakt en zal deze zeker aanbevelen

De taak van de endocrinoloog is om de patiënt zelf te leren leven met diabetes. Na het eerste ziektejaar is hulp bij de dosiskeuze inderdaad zelden nodig.

Lotus, raak niet van tevoren in paniek, je hoeft nog geen meter te kopen. Een glucometer is een uitdrukkelijke methode voor diabetici, de fout kan oplopen tot 20%, dit is geen manier om een ​​diagnose te stellen!

Orde van het Ministerie van Arbeid van Rusland nr. 664n van 09.29.2014.
Classificaties en criteria gebruikt bij ITU-implementatie

Orde van het Ministerie van Arbeid van Rusland nr. 664n van 09.29.2014.

SAV, lees de resolutie:

Die. om de status van een gehandicapt kind te verkrijgen, is ten minste één criterium vereist.

Type 1 diabetesbeoordelingen

Met zo'n probleem verlaagde mijn vriend de bloedsuikerspiegel met 21 eenheden.

. eerst tot 7Yu nu en tot 6 eenheden. Indien geïnteresseerd - schrijf.

Ik ben ook geïnteresseerd

soms daalt mijn bloedsuiker rond lunchtijd, en tegen de avond stijgt het. Omdat ik op het werk meer draai, draai en beweeg.

Alka Mine-product reguleert zeer effectief het suikerniveau. Reduceert tot normaal en blijft normaal. Dit is een product dat aan water wordt toegevoegd, waardoor het biologisch actief is en gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. In veel Russische steden ken ik voorbeelden wanneer voedingsdeskundigen insuline uit insuline verwijderen, tot teleurstelling van onze toxische farmacologie en de heer Bryntsalov. Daarom belemmeren ambtenaren van de farmacologie de opname van een dergelijke specialiteit in het register van medische specialismen. Over de hele wereld zijn er voedingsdeskundigen, onze medische staatsuniversiteiten leiden zulke specialisten op en ons medicijn heeft dergelijke artsen niet! Is het geen paradox! Farmacologen willen echt niet dat het aantal patiënten afneemt. Schrijf naar E-mail, ik zal gedetailleerde informatie delen, misschien zal iemand het gebruiken.

schrijf me op pechkin - oleole

Ik zal je vertellen, na de toepassing waarvan de bloedsuikerspiegel van mijn vriend is gedaald van 21 naar 6 eenheden. Schrijf uw naam en telefoonnummer. Details tijdens de bijeenkomst.

Alles begint bij ons. Eerst begon de man af te vallen, leunde op snoep, koekjes en dronk veel. Na een tijdje slaagde ik voor de analyse voor suiker - een zeer hoog niveau. Hoe blijven? Hoe behandeld worden? Wat is het dieet? Mensen die deze ziekte kennen, zijn niet onverschillig, reageer alsjeblieft. Ik maak me grote zorgen over de gezondheid van mijn man

Bij niet-gecompenseerde diabetes verliezen ze gewicht. Dikke diabetici - gecompenseerd (onder controle houden van diabetes of met relatief lage suikers) of insuline injecteren, deze laatste moeten zelfs suiker nemen om de geïnjecteerde insuline volledig te gebruiken, maar alleen voor deze doeleinden. Over het algemeen hangt veel af van de algemene gezondheid, voor iemand 13 met slechte nieren is hoge bloeddruk erg moeilijk en iemand trekt jarenlang vaak zelfs 25 en zonder de introductie van insuline, hoewel er in grote aantallen niets goeds is. Hoe vroeger diabetes begint, hoe agressiever ze schrijven. Je koopt een glucometer, en met zijn hulp corrigeert het voedsel, wat suiker verhoogt is uitgesloten (maar voornamelijk eiwit, met de nadruk op vlees, voedsel schaadt maagzweren en levermossen). Een tonometer is ook wenselijk, de druk moet normaal worden gehouden. En beweeg meer (hoewel niet-gecompenseerde diabetici tot gevangenisstraf worden getrokken), kunt u een eenmalige of kuur met ozontherapie ondergaan (met suiker beklede hemoglobiline, ze schrijven, allemaal uit geschreven bronnen, hecht slecht zuurstof, daarom zijn er problemen met het zuurstoftransport door het hele lichaam), als de huid vatbaar is voor slecht genezende manifestaties ( dit is een slechte indicator), zorg dan voor de huid, vooral de voet (stapte op een paperclip op een slecht geveegde vloer), helaas worden de tanden losgemaakt en gereviseerd, er zullen ook kosten voor zijn (en door de tanden beoordelen ze de gezondheid van paarden, dit geldt ook voor mensen)... Maar wanhoop niet, er zijn veel diabetici, ook die met insuline, velen leven lang en leiden een actief leven, er zijn zelfs wereldkampioenen in de sport die niet onder de gehandicapten vallen, en er is geen sprake van artiesten, presidenten. Maar toen vertelde ze uit eigen ervaring over compensatie voor diabetes type 2. Ik weet niets over diabetes type 1, hun compensatiemethoden zijn compleet anders.

Meet niet onmiddellijk daarna met een bloedglucosemeter

Anders zal er veel suiker zijn. "Suiker" wordt glucose genoemd, het wordt weggegooid uit koolhydraten - voedselsuiker, honing, pasta, aardappelen en andere koolhydraatrijke voedingsmiddelen (producten van plantaardige oorsprong, hoewel er planten zijn met een aanzienlijk aandeel cellulosevezels, onverteerbaar voor mensen en gevuld met een waterige vloeistof zoals kool, komkommers, salades). Planten hebben ook eiwitten, maar er zijn ook veel koolhydraten. Wat betreft de inname van water, in feite wordt overtollige glucose met urine uit het bloed uitgescheiden, daarom smaakt urine zoet, maar vermeerdert het plassen blijkbaar de nieren en druk, en daardoor sterke dorst. Persoonlijk drink ik veel en niets. Zelfs niet-gecompenseerde diabetici hebben een verhoogde eetlust, omdat koolhydraten slecht worden opgenomen en nutteloos in het bloed bungelen, in plaats van te penetreren waar dat nodig is, omdat een persoon het gevoel heeft dat hij moet worden opgefrist, maar hoe meer decompensatie, des te meer koolhydraatvoedsel om te eten. En dan is er een afgebroken mond met uitgevallen tanden, het is onmogelijk om goed te kauwen en je slikt een slecht gekauwd stuk en veel stukjes in. Vis, kwark, vlees gaan zonder suiker te verhogen. Vermindert bosbessen, in apotheken dus bosbessenbladeren (naaste familieleden van onze bosbessen), vermindert alcohol aanzienlijk, maar je moet binnen 40 gram blijven, niet meer, er zal alcoholisme zijn, en dit is erger, neem voor de maaltijd, maar dit is slecht advies.

Type 1 diabetesbeoordelingen

Bij de dochter van mijn collega uit Moskou - ze is 1,5 jaar oud - werd ook diabetes type 1 vastgesteld. Toen was ik ook onaangenaam verrast wat er met zulke kleintjes gebeurt. Ze waren in het beroemde ziekenhuis van Morozov, en mijn moeder zelf is indirect gerelateerd aan medicijnen, en toch zegt ze dat ze niet wordt behandeld. Ik zal je een stukje uit onze correspondentie geven, om niet ongegrond te zijn, misschien helpt haar houding je (ik denk dat dit correct is):

Ja, ze zijn zo klein en gesteld (dit gaat over de diagnose). Het lichaam stopt met het afscheiden van bètacellen
(de alvleesklier is zijn eigen insuline) en dat is alles. En daarin
leeftijd ook. Het kan niet worden genezen. Hoewel we dat hopen, zeg maar
15-20 jaar oud zal een soort pancreasimplantaat uitvinden - kunstmatig
ijzer - en alles komt goed!))). Niets, velen leven ermee. Kijk, ik heb hier twee vrienden mee - ze gaan wandelen en
een van hen is een geweldige dochter.

Kun je je voorstellen dat ze klein waren - insuline werd geïnjecteerd met spuiten,
kookten ze, de analyses waren onnauwkeurig. En nu - een glucometer met een dunne naald,
meet tenminste suiker (ik meet mijn dochter 's nachts, ze merkt het niet eens), en
spuitpennen met kleine naalden voor injecties. Dus technologie aan
het niet waard.

Zdravnitsa.ru

Traditionele geneeskunde, alternatieve geneeskunde, kwakzalverij, genezing

hoe diabetes type 1 te genezen, recept

Moderators: Ovula, Tatiana

hoe diabetes type 1 te genezen, recept

Geplaatst door zhuravleva op za 08 oktober 2011 17:05 uur

hoe diabetes te genezen

Geplaatst door Sergey54 op do nov 08, 2012 12:53 pm

Geplaatst door Alua op do dec 27, 2012 8:19 am

Gebaseerd op de materialen "Vestnik HLS" No. 2 2007

Hoe diabetes te behandelen

In 1989 werd ik gediagnosticeerd met diabetes mellitus, toen ik met longontsteking in het ziekenhuis werd opgenomen. Een bloedtest toonde een hoog suikergehalte. De klassieke creatie van een nieuw geslagen diabeticus begon: glucoseverlagende pillen, dieet.

Hoe diabetes te behandelen, zo'n vraag kwam niet eens op. Er wordt niet gezocht naar de redenen waarom diabetes mellitus is ontstaan, de aanbevelingen zijn voor iedereen hetzelfde. De ziekte begon geleidelijk - nu wordt de ene ziek en de andere, zeiden de doktoren voortdurend - diabetes is ongeneeslijk. Ik nam ontslag - blijkbaar is dit het lot.

In 2004 begonnen complicaties. Prikte per ongeluk mijn teen, de teen werd ontstoken, de voet was opgezwollen. Een maand werd behandeld met antibiotica, geen resultaat. Verzonden naar de operatie. De artsen besloten: diabetische voet, teenamputatie. Ze was het er niet mee eens om haar vinger af te snijden, hoewel de artsen waarschuwden dat dit zeker tot amputatie van het been zou leiden.

Mijn zoon heeft me zonder toestemming uit het ziekenhuis gehaald. Thuisbehandeling begon. Nu is het moeilijk te onthouden hoe en met wat ik mijn vinger heb behandeld. We waren de hele dag van 's morgens tot' s avonds bezig met de behandeling. Maar mijn toestand was gewoon verschrikkelijk. Ik verloor alles, kon niet begrijpen wat ik las, gedroeg me vreemd en deed vreemd. Ik ben zelfs vergeten dat het vuur kan branden, ik heb de hele tijd brandwonden. Mijn man moest hem volgen en alles afmaken. Ik zorgde ervoor dat tijdens het drinken van medicijnen, en er waren er talloze.

Op de een of andere manier kocht ik per ongeluk het boek "Diabetes Mellitus Can Be Cured" van Yu.G. Vilunas. Na het lezen waren er antwoorden op de vraag: hoe diabetes te behandelen. De auteur, zelf diabeticus, wetenschapper, bood een heel andere kijk op de oorzaak van diabetes. Hij ontdekte de mogelijkheid van genezing door het gebruik van zelfregulerende mechanismen ("impulsieve zelfmassage, snikkende adem").

De meest voorkomende oorzaak van diabetes is een verkeerde ademhaling. Ik had zo'n geval. Bij gebrek aan zuurstof kunnen metabolische processen in het lichaam niet volledig plaatsvinden.

Het boek is op een zeer toegankelijke manier geschreven. Dit is een echte gids voor actie. De mythe van de ongeneeslijkheid van diabetes, waarover mij constant werd verteld, allerlei complicaties, vreselijke voorbeelden, waar ze het over hadden, het sloeg gewoon de grond onder mijn voeten weg. En opeens was er hoop. De hopeloosheid verdween, de stemming veranderde.

Zonder de dokters te vertellen, schrapte ze de kortwerkende insuline zelf. Ik begon 'impulsieve zelfmassage' en snikkende ademhaling toe te passen - zoals ik het wist te begrijpen. Ik voelde me heel snel veel beter. Ze stopte met het volgen van een dieet en at strikt per uur. Sugar steeg, maar dat maakte me niet bang. Ze stopte met het innemen van alle medicijnen. De veranderingen waren gewoon geweldig - ze stopte met stikken, de hartslag verdween, de gang werd zelfverzekerder, de pijn in het hart verdween, ik begon beter te denken, de ROE nam af.

Ik was in staat om naar Yaroslavl te gaan, naar de dokters, al zonder begeleiding. Toen ik de artsen vertelde over de methode die ik gebruik en dat ik was gestopt met het gebruik van insuline en medicijnen, volgde ik geen dieet, werd ik ervan beschuldigd te goedgelovig te zijn en beloofde ik de meest ernstige gevolgen. Niemand was geïnteresseerd dat ik me veel beter voelde. Ik kreeg geen suikermeter en werd praktisch uit het ziekenhuis gezet.

Na binnen een maand goede resultaten te hebben behaald, wilde ik zoveel mogelijk diabetici leren hoe ze diabetes moesten behandelen. Een kleine groep gelijkgestemde mensen verzameld. We hebben het boek samen bestudeerd. Iedereen merkt de effectiviteit van deze methoden op. Suikerverlagende pillen werden afgewezen.

Sinds anderhalf jaar gebruik ik dagelijks "snikkende adem". Ik heb de auteur ontmoet. Ik ben zelfs bij hem geweest. Ik leerde correct ademen. Nu adem ik zo bijna automatisch.

Ik heb de hele zomer heel actief doorgebracht. Samen met mijn man hebben we de tuin op orde gebracht. Net als voorheen ging ik voor mijn ziekte naar het bos voor paddenstoelen, bessen en alleen. Er zijn geen niet-genezende wonden meer op de benen. Ik neem geen medicijnen, ik volg geen dieet. Bijna niet ziek van verkoudheid. Mindfulness en concentratie verschenen.

Adres: Nadezhda Fedorovna Kuznetsova, 152919 Yaroslavl-regio, Rybinsk, st. Gagarina, 51, apt. 1.

Type 1 diabetes - hoe ermee te leven?

Een geliefde kreeg zo'n diagnose. Nu moet hij dagelijks insuline injecteren, goed en evenwichtig eten, etc. enzovoort. Noch hij noch ik hebben enige ervaring. Als er hier mensen zijn die hiermee leven, of ervaren artsen, vraag ik u om te adviseren waar u allereerst op moet letten en, in het algemeen, hoe u het leven, het dagelijks leven, op de juiste manier kunt organiseren, zodat een zieke zich fatsoenlijk voelt. Elk klein ding zal nuttig zijn, ook al lijkt het u duidelijk, niet het vermelden waard. Maar ik ben in het algemeen een compleet nulpunt in deze kwestie.

Natuurlijk zal ik op internet zoeken naar antwoorden, maar het is onwaarschijnlijk dat ik daar alledaagse details over het leven met diabetes zal vinden. Dank u bij voorbaat.

Geen duplicaten gevonden

Diabetes is een levensstijl. Er zullen overtredingen zijn - er zullen geen benen zijn. En een kijkgaatje. En vul tenminste met insuline. Het grappigste is dat mensen, totdat het pissig is, vaak niet inhalen hoe verdomd het is. En dan is het laat.

De meeste ziekenhuizen hebben diabetesscholen op afdelingen endocrinologie. Ze vertellen u hoe u graaneenheden moet tellen, hoeveel en wat u kunt, enz. Het is een goed idee om daar te komen. Het is een slecht idee om door de forums te gaan en informatiefragmenten te verzamelen, vermengd met wanen en wanen..

Bedankt. Maar ik heb op zijn minst primaire informatie van mensen met ervaring.

Met een goede compensatie na een hypothese, gebeurt "hyper" niet. De gevoeligheid voor hypam is over het algemeen verminderd, dit is een minpuntje van goede suikers.

Korte insulines worden in Rusland niet langer voorgeschreven voor 1-type patiënten. Ultrakort is ook strikt voor de maaltijd, anders is het niet op tijd voor voedsel, met uitzondering van zeer trage koolhydraten (zoals kool).

Het aantal injecties wordt alleen bepaald door suiker. Er is niets goed of slecht aan 3 injecties per dag. Voor normale suiker is dit niet genoeg, het gebeurt ongeveer 4 uur na een maaltijd, langzame koolhydraten beginnen suiker te verhogen, dus injecteer niet meer?

Onder insuline kan ik me soms een blikje gecondenseerde melk per keer veroorloven. Suiker is normaal, maar je moet het vaker meten, dus ik raad het niet aan.

Eiwitvrij koolhydraatvoedsel voor het slapengaan - 100% hoge suiker in de ochtend, het is beter om een ​​beetje koolhydraten te gebruiken, zoals thee met koekjes uiterlijk 2 uur voor het slapengaan (om 's nachts niet te worden gehypnotiseerd).

Mijn glycated is 5,4, die van jou is anderhalf keer hoger, dus je hoeft niet lang op je benen te lopen en het maakt niet uit.

Ben je van de maan of niet-rubber? Novorapid wordt in de hele Leningrad-regio voorgeschreven en in St. Petersburg is er apidra. Ik ben vergeten een stuk brood te vermelden voor mijn salade. Je hebt dus haast met conclusies. En ook het lichaam werkt voor iedereen anders. Over 3 injecties werd mij verteld door 4 verschillende endocrinologen uit het district tot het hoofd van de LOCH, het is waarschijnlijk niet zo eenvoudig in het ziekenhuis dat het schema van maaltijden en injecties dit is? Suiker in kool? Ernstig? Ik heb 5,8 geglyceerd, een week geleden werden de tests ontvangen.

Heel erg bedankt, nu zal ik uw aanbevelingen naar de patiënt sturen. En ik zal wachten op je herinneringen. )))

Voor primaire informatie moet je naar een school gaan voor patiënten met diabetes mellitus, in de structuur van de diabetesdienst en in poliklinieken zou dat moeten zijn. Vraag om te beginnen naar uw kliniek over dergelijke scholen.

Wat is er en hoe, in een notendop, je kunt het niet zeggen, en sociale netwerken in dit geval is de bron onbetrouwbaar.

Tot nu toe kan alleen internet ons helpen. Nu ziek in het buitenland.

Ja, leef normaal, er zijn geen beperkingen in het leven. Mensen met type 1 namen Olympische prijzen in ontvangst (in de Olympiade voor de gezonde).

MAAR. COMPENSATIE, COMPENSATIE EN TERUGBETALING.

Diabetes is meedogenloos.

Het is belangrijk! Type 1-diabetes is geen medische aandoening zoals verkoudheid of griep. Pillen nemen (injecties nemen) volgens een schema is niet genoeg. Dit is een systematisch en dagelijks werk om suiker op het niveau van een gezond persoon te houden. Als dit wordt gedaan, leidt de persoon een lang gezond leven en sterft hij aan oorzaken die geen verband houden met diabetes..

Als je lui bent, eindigt alles snel en verdrietig.

Helaas zijn de meeste mensen dom of lui, en vaker beide tegelijk. Daarom zijn de statistieken teleurstellend, want met een onbevredigende vergoeding raken ze 20 jaar lang ernstig gehandicapt. Maar dit is slechts de schuld van de persoon zelf! Met moderne insulines en bedieningselementen kunt u een volledig en vooral gezond leven leiden.

Bron: persoonlijke ervaring.

Er is een nuttige bron voor diabetes: https://dia-club.ru/

In eerste instantie - een opslagplaats van informatie.

Het is moeilijk te geloven, dus hij is niet zo lui. Tellen, meten, alles moet op tijd gebeuren, eerst gebruikte ik de weegschaal thuis. Compensatie was over het algemeen een sprookje.

Soms denk je wat er zal gebeuren als ik eet en dan een injectie geef? Of, een dozijn glitch zal er doorheen glippen, ik zal het later splitsen.

Het is erger voor jezelf, ja.

Bedankt, ik wist hier helemaal niets van.

Er is een diabetes 2000-programma, ik heb mijn doses daarop aangepast, en daarna ben ik eraan gewend geraakt en met het oog bepaal ik hoeveel ik moet injecteren. Er zijn beoordelingen dat de foto verkeerd is gemaakt, maar ik heb deze niet gecontroleerd, omdat ik deze lange tijd niet heb gebruikt. In ieder geval zal https://juri.dia-club.ru helpen

De belangrijkste nuance is dat u zich niet hoeft te houden aan de voorgeschreven doses insuline. Insuline wordt geïnjecteerd zoals de patiënt het nodig heeft, niet de arts. Hoe meer, hoe minder, afhankelijk van het eten. Doses zijn slechts bij benadering. En ja, alleen degenen die pillen gebruiken, moeten het dieet volgen. Degenen met injecties kunnen de suiker gemakkelijk compenseren met een iets hogere dosis. Dit bedoel ik dat je gemakkelijk thee-koffie met suiker kunt drinken en taarten kunt eten op een feestje. Je hoeft alleen maar te porren.

Nog een nuance: insuline is nooit genoeg, zorg ervoor dat er gedurende een aantal weken een voorraad van minstens compatibele insulines van hetzelfde bedrijf is. Daarvoor is er geen apotheek, dan is er geen financiering, is de endocrinoloog op vakantie en dan iets anders. Ik heb een Novorapid, maar het kopen is duivels duur, dus indien nodig koop ik een Aktrapid.

Voor de gevoeligheid en de behoefte aan visuele controle van de huid van handen en voeten is al geschreven.

Oh nee, niet allemaal. Het hebben van een bloedglucosemeter is van vitaal belang. En eentje waarvoor je overal strips kunt kopen. En het komt voor dat de meter werd uitgegeven, naar verluidt voor een liefdadigheidsevenement, maar je kunt er geen strips voor kopen, omdat deze verouderd is en al 10 jaar niet is geproduceerd.

Ik breng mijn cent mee, het leven zal helemaal niet veranderen, behalve de periodieke controle van glucose in het bloed en de introductie van insuline in de juiste dosis voor voedsel. Tenzij het gezinsbudget een negende hoeveelheid meer uitgeeft voor strips en naalden. Veel succes met deze moeilijke taak. Ik heb zelf 10 jaar ervaring, de vlucht is normaal

Bedankt, dit is bemoedigend.

Speciaal voor deze patiënten is er een diabetesschool. Vraag dit na bij uw endocrinoloog.

Laten we het verduidelijken. Tot dusver ziek in het buitenland. Daar verdraaide.

In Europa wordt een pomp met sensoren gekocht. Duur krankzinnig.

Maar helemaal geen aambeien.

Ze zijn niet echt handig voor iedereen. En als je de pomp gratis kunt neerzetten, dan zijn de verbruiksmaterialen duur.

Maar de sensor voor het meten zonder lekke banden is cool. Maar ook in de regio van 8 wordt het een maand uitgebracht (hoewel het misschien al goedkoper is).

Wat voor soort pomp? En wat is duur?

Insuline pomp. Een klein apparaat dat aan het lichaam is bevestigd (meestal wordt een naald in het onderhuidse vetweefsel van de buik ingebracht) en bootst het werk van de alvleesklier na

insulinepomp met glucosemonitoring

En dat hoeft ook niet, een diabeet moet voor zichzelf zorgen. Doe de injecties alleen, zeg dat je ze onder controle moet houden en eet niet alsof je niet in jezelf bent. Er zijn diabetesscholen op de polikliniek, de endocrinoloog zal je alles vertellen

Onlangs was ik in het Instituut voor Endocrinologie. Ze hebben alles voor x gesloten. yam.

De dochter van een vriend is diabetisch. Diabetische schoolregels!

Er zijn verschillende educatieve projecten op internet - bijvoorbeeld een diabetesschool van de fabrikant van insuline Zanofi (de eerste Google-link) en er was een bericht op de pikaba van een educatieve medische website, ze hebben zeer interessante endocrinolooglessen. @ Igor2018, Hier schrijft de pikabushnik goed Mijn levensverhaal van een diabeet

Ik vond die educatieve medische website met een online diabetesschool waar ik je gisteren over schreef. https://mtateam.ru/kanal-mta/dlya-vsekh/shkola-diabeta/ dit zijn gratis video's op de site (picabushnik @ academy.mta)

Bedankt, ik stuur de link en zie het zelf.

Goede dag! Wij zijn de auteurs van de school. Uw vraag is doorgegeven aan Daniil Alexandrovich. Het is nu een download voor het nieuwe jaar, maar we zullen binnen een paar minuten reageren. Als je vragen hebt, schrijf ze dan onder de opmerking en we zullen ze in het antwoord opnemen. wees gezond!

Bedankt! Ik was het niet die ziek werd. Daarom heb ik nog één vraag: begrijp ik goed dat de patiënt zelf alle vragen op uw website kan stellen? Ik stuur hem nu de link.

Ja, waar het u ook uitkomt. We zullen hier en daar antwoorden.

Bedankt, ik zal het nu doorgeven.

Laten we beginnen met het feit dat diabetes geen doodvonnis is, het is geen "ziekte" of syfilis. Diabetes mellitus is een manier van leven en dat is het ook. Het is alsof je leert autorijden. Leer het te beheren. Er is een vrij groot arsenaal aan insulines om u te helpen, maar er zijn er niet zo veel die meer fysiologische actie en effectiviteit combineren, maar de wetenschap staat niet stil, vooral met betrekking tot diabetes. Verschillende glucometers in smaak en kleur met de mogelijkheid om gegevens over te dragen naar een mobiel apparaat, realtime glucosemonitoring met een sensor, insulinepompen. Met een goede relatie met uw endocrinoloog, kunt u hem uw suikermetingen sturen, bij verstek of online (vooral als u ver van grote steden woont). Hierdoor kunt u het probleem tijdig identificeren en oplossen. Naast de studie van PUSD (diabetesbeheersregels), zijn er veel sites waar je gratis op school kunt studeren en vragen kunt stellen over bijvoorbeeld "MTA". Daarnaast zijn er fulltime diabetesscholen op de afdelingen endocrinologie waar u training kunt krijgen.

Belangrijke aspecten van de studie zijn: 1- de regels voor het berekenen van koolhydraten volgens het XE-systeem (graaneenheden); 2- verlichting (verwijdering) van hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel); 3- insuline rekenkunde (berekening van insulinedoseringen, koolhydraatcoëfficiënten, insulinegevoeligheidsfactor); 4- rationele fysieke activiteit

Het belangrijkste! Maak vrienden met diabetes. Hij heeft genoeg contact.

Dit doet niets af aan doen waar je van houdt, trouwen / trouwen, autorijden, motorrijden, reizen, liefhebben, vrienden maken, etc..

In een notendop, praten over voeding zal niet werken. Informatie hierover is beschikbaar op internet en diabetesscholen. Bijvoorbeeld de site "regel 15" - uitchecken.

Wees niet bang voor veel suiker. Als de suiker hoog is, analyseer dan de reden voor de verhoging en probeer deze opnieuw te vermijden. Ja, je moet hier nadenken en analyseren!

10-15 jaar geleden was er bij diabetesbeheersing niet zo'n kans als nu. 500 miljoen VS met diabetes en nog eens 500 miljoen weten er niets van, ze moeten het gewoon leren kennen. Laten we het niet hebben over statistieken. Maar weet, mensen met diabetes leven MEER dan mensen zonder diabetes..

Verlaat je vriend niet. Elkaar ondersteunen. Het is erg belangrijk. Abonneer je op Instagram-pagina's voor mensen met diabetes. Dit maakt het leven gemakkelijker. Het maakt het leven ook gemakkelijker als je vrienden maakt met iemand die diabetes heeft. U kunt elkaar ontmoeten in een café, koffie drinken en samen de XE van de taart tellen =). Neem het stuur in handen en ga vooruit. Stop alleen om na te denken en de "weg" te analyseren. Lees de borden! (indicatoren van de glucometer, XE, voedsel, stress).

Succes! Voor vragen kunt u altijd contact opnemen!

(arts-endocrinoloog, Kruglov Daniil Aleksandrovich - een man die vriendschap sloot met diabetes)

Denk het eerste jaar niet te veel aan iets, probeer gewoon hypoglykemie te vermijden (ze zullen je alles vertellen). Beter suiker een paar mmol / l hoger dan lager. Dit is later, om complicaties aan de nieren, ogen, benen te voorkomen - het zal nodig zijn om strikter te controleren en te verzorgen. Leer intussen gewoon om suiker onder controle te houden, zodat het niet valt en niet te veel stijgt..

Ik ben het er helemaal mee eens. Van hoge suiker valt een persoon in ieder geval niet flauw, in tegenstelling tot hypo.

Toch zijn volwassenen loyaal aan diabetici in plaats van kinderen en adolescenten. Dus hoe zit het

de zieke voelde zich fatsoenlijk.

maak je geen zorgen.

Je hebt trouwens een handicap nodig. En ook heb je het recht op gratis verstrekking van medicijnen. U mag gewoon niet worden ontslagen / niet gegeven, maar u heeft het recht.

Shchaz, handicap door ziekte wordt alleen aan kinderen gegeven.

Het systeem vecht tegen de rechtenactivisten. Bovendien is alles op het hoogste niveau afgesproken. Onze staat aanklagen is een hopeloze zaak.

Ja. Ik had een perfecte compensatie, omwille van een handicap schrijven ze subcompensatie. Ik werd ook gecrediteerd voor polyneuropathie, die ik in werkelijkheid niet heb, opnieuw omwille van een handicap..

Er zijn zulke uitstekende sites als Google, Wikipedia, die, een miljoen forums voor diabetici. Succes met je studie

Hulp nodig door dierenarts

Post zonder beoordeling. Beste dierenartsen, zie de foto's. De helft van de artsen zegt dat het met zo'n pap niet het dier martelt. De helft zegt dat het mogelijk is om de operatie uit te voeren onder mechanische ventilatie en dat alles in orde zal zijn.

Jongen uit het weeshuis. We hebben het onlangs genomen. Er werden geen uittreksels verstrekt. Gecastreerd. Hij eet goed. Er zijn geen problemen met de stoel. Lusteloos, maar ik denk een eigenschap. Niet agressief. Ik voelde pijn bij palpatie.

Geef feedback, we begrijpen dat Pikabu geen dierenkliniek is, maar nu zullen we graag feedback en advies geven, wat het ook is.

Hulp bij de behandeling van Molly de kat

Post zonder beoordeling.
Hallo! Advies en advies nodig. Wie hebben we: 2 jaar geleden hebben we een jonge kat uit een asiel gehaald (nu is ze ongeveer 4 jaar oud), zonder ras, gesteriliseerd. Molly, je kunt gewoon Mole zijn. Na ongeveer zes maanden begon ze slecht te eten, haar tanden deden pijn en er kwam een ​​geur uit haar mond. Ze brachten me naar een dierenkliniek, zetten chronische stomatitis op (ik kreeg geen gingivitis) vanwege het herpesvirus, de bloedtest toonde niets, schreef 10 injecties cycloferon voor en wat anders (witte vloeistof), smeer de metrogildeuk in met jodinol, spoel af met kamille. De cursus was doorboord, gemist, het eten was als niets veranderd van droog naar nat. Ik begon te eten, om actief te zijn. Zes maanden later hetzelfde. Weer injecties, opnieuw om uit te smeren. Maar ze houdt er echt niet van om haar tanden te smeren, ze verzet zich er elke keer tegen, en elke keer meer en meer. In februari begonnen de tanden weer pijn te doen, hij eet weer slecht, en als hij dat doet, begint hij te stikken, te gillen, hoewel het eten bijna water is in consistentie. Weer naar de kliniek, weer injecties, opnieuw een oorlog om het tandvlees te smeren. Het lijkt alsof het beter is geworden, maar ze stopte met eten, ik moet haar achterna rennen met een bord, soms eet ze een beetje, ze laat het categorisch niet toe het tandvlees te smeren, schreeuwt, schopt, vecht, maar bijt niet, en alleen als we allebei bruisen, van machteloosheid geeft smeer. Hij klaagde bij de dierenarts over pijn, raadde hem aan om voor het eten met holisal te smeren. Maar niet echt. En nogmaals - om dat nog steeds de hel uit te smeren. Hij zei ook dat je Famvir kunt proberen. Maar vanwege de quarantaine is er nu geen mogelijkheid meer voor een normale behandeling, van de beschikbare alleen om tanden te smeren. Nu eet ze heel slecht, slaapt veel. De kat is erg koppig, ik weet niet hoe ik het tandvlees moet smeren, vijgen weet waar ze zoveel kracht heeft als ze zo weinig eet. Wie werd geconfronteerd met stomatitis, hoe werd het behandeld en hoe kunnen tanden pijnloos worden gesmeerd? Het in een handdoek wikkelen is nutteloos, het niet bij de schoft nemen, werkt niet echt, probeer misschien wat kalmerende middelen (druppels)?
@lidiacathelp hoop dat je dit bericht zult zien.
Post zonder beoordeling

Kan iemand iets soortgelijks tegenkomen?

Ik weet niet bij wie ik terecht kan. Het volgende gebeurde, mijn geliefde onderging een heel gewone operatie, waarbij er een hartstilstand was die minder dan een minuut duurde (een enorme hartaanval en de dokter zei ook dat er een hoog kaliumgehalte in het bloed was). Daarna raakte de persoon in coma, binnen een paar dagen stabiliseerde de toestand. Op dit moment ademt een persoon zelfstandig, is bij bewustzijn, reageert op pijn, op commando's en kan zijn vingers en tenen bewegen. Alleen staat niet op en spreekt niet (in een droom en soms worden woorden onbewust uitgetrokken).

Hoe lang duurt revalidatie, kan een persoon terugkeren naar een volledig leven? Alle informatie is belangrijk.

Waarom schrijf ik hier - misschien zijn er hier deskundige artsen, misschien is iemand een soortgelijke tegengekomen, misschien weet iemand met welke forums je contact kunt opnemen, we hopen op een wonder, toeval en zijn op zoek naar antwoorden op internet (helaas zonder resultaat).

Wat artsen zeggen - de toestand is altijd moeilijk, bid en hoop op een wonder. Geen geld nodig, geen medicijnen nodig. Veel dank aan artsen, verpleegsters in het algemeen, al het medisch personeel en lage bogen.

Er is verwarring in mijn hoofd, als het me spijt.

Een consult nodig hebben over de gezondheid van een kitten

Ik vraag advies over de gezondheid van het kitten.

Al ziek opgehaald, dierenartsen zijn niet beschikbaar. Aanbevelingen voor de noodzakelijke medicijnen zijn zeer waardevol, vooral niet veterinair, maar menselijk, omdat er een veterinaire apotheek is, maar een lokale en voor landbouw.

KDPV / stub-afbeelding om niet-constructief te vermijden

Vervolgens - een foto van de selectie.

Aangetaste oogleden, huid, zweet, bevriezing, schilfers.

Zoon in ernstige toestand, hematoloog nodig

We vragen u om informatie over een 7 maanden oude baby die sterft zonder diagnose aan het ministerie van Volksgezondheid, gespecialiseerde specialisten en fondsen over te dragen.

Een zeven maanden oude jongen wordt behandeld in het Moscow City Children's Clinical Hospital. Morozov (met twee extracten gedurende ongeveer een week). Er werd een diagnose gesteld van hematologische anemie, maar de oorzaak en de aard (aangeboren of auto-immuunziekte) waren niet vastgesteld. Ontslagen onder toezicht (eind april). Letterlijk een paar dagen later zakt hemoglobine weer scherp, het kind is weer op de afdeling hematologie. Ze werden opnieuw behandeld en werden na drie weken onder observatie ontslagen.
We kalmeerden, het leven begon in dezelfde richting te stromen. Een week later, op 12 juni, daalde de hemoglobine opnieuw sterk, het kind is weer in de kliniek, maar nu wordt het na drie dagen overgeplaatst naar de intensive care, omdat de reactie op transfusies niet voorspelbaar is en hij erger wordt.

De voorlopige diagnose is hematologische anemie die niet reageert op standaardbehandeling, maar de oorzaak van de aanhoudende hemolyse is nog niet vastgesteld. Van de diagnose van aHUS - het bleek.

Sinds juni zit het kind op de 61e intensive care-afdeling van het Moscow Children's Clinical Hospital. Tot meerdere transfusies per dag. Officieel is de behandeling aan de gang, er is zelfs een vermoedelijke diagnose, maar officieel niet, de artsen zijn blij te kunnen zeggen dat ze graag hulp en externe specialisten zullen hebben, omdat ze hemolyse niet kunnen stoppen en ook niet de oorzaak van het optreden kunnen bepalen.

De diagnose en oorzaak van de ziekte zijn nog niet bekend. Artsen doen waarschijnlijk alles wat ze kunnen, maar volgens hen is dit de eerste keer in hun praktijk dat ze hemolyse niet kunnen stoppen en de oorzaak van de ziekte kunnen achterhalen.

Ik besloot om naar de peek-a-boo te schrijven omdat de artsen zullen beslissen over het verwijderen van de milt en 30% geven voor een succesvol resultaat. Zij raadplegen graag experts van buitenaf.
Documenten bij de hand. In Duitsland vindt overleg plaats.

We vragen je of iemand kan helpen om op afstand of persoonlijk te helpen, om de baby te redden.

De kracht van Peekaboo! Advies nodig van een ornitholoog.

Goedendag iedereen. Zojuist, tijdens het wandelen met de hond, vond ik deze trotse vogel in de stadsgrenzen. Er is geen zichtbare schade, maar pogingen van de vogel om op te stijgen gaan verloren. Uit angst dat ze een gemakkelijke prooi zou worden voor lokale katten, bracht hij haar het huis binnen.
Helpen bepalen wie het is? En welke stappen moet je nemen om voor het eerst te zorgen? Gelijktijdig met de post, de monitor van ornithologen en gespecialiseerde dierenartsklinieken. Helaas, tevergeefs.

Scène van actie - de stad Nevinnomyssk, Stavropol Territory.
Post zonder beoordeling.

Ik vraag om advies, diabetes.

Op 20 februari stelden artsen bij mijn dochter diabetes type 1 vast, de leeftijd van het kind was 2,2 jaar en de detectie van deze aandoening werd voorafgegaan door een ARVI-behandeling. Ze werden per ambulance ingenomen, de aceton nam toe, de dorst, de zwakte en de temperatuur 39.

We werden behandeld met antibiotica, glucose in een infuus zonder insuline, zoete siropen en klassieke medicinale preparaten van antivirale werking. Op de 8e dag van ons verblijf in het RCCH, Simferopol, werd ons aangeboden om de medische faciliteit te verlaten en de behandeling thuis te voltooien. We weigerden omdat de algemene toestand van het kind niet gemakkelijk was. 2 dagen de toestand van het kind verslechtert de kudde.

Omdat we vermoedden dat er iets niet klopten, namen we contact op met de hoofdarts van het ziekenhuis en vroegen om in te grijpen in de situatie. 1 uur later rende het boze hoofd van de afdeling de afdeling binnen, op opgewekte toon aan mijn vrouw uitleggend dat hij een specialist was, maar zij was een dwaas en een alarmiste. Er was ook een bezoek van de hoofdarts en de dienstdoende arts van een andere afdeling. Oordeel bleef hetzelfde, ARVI en zwakke immuniteit. Ondertussen sliep het kind 20 uur per dag en at 200 gram voedsel, dronk veel water.

Nadat we dit hadden gehoord, begonnen we de hotline van de Krim en Trakh en het ministerie van Volksgezondheid van de Krim te bellen. Gelukkig slaagden we erin om daar en daar door te komen. Ze hoorden ons. Na drie uur belde mijn vrouw me en schokte me met het nieuws, de artsen kwamen binnen en brachten de baby naar de intensive care. aan wie.

Een dag lang was er geen nieuws meer, het kind lag onder supervisie op de intensive care, suiker werd gecontroleerd en insuline werd geïnjecteerd, dat is alles wat we wisten.

Het eerste nieuws was dat de toestand ernstig was en we werden met spoed overgeplaatst naar de RCCH, op straat. Titov, onder toezicht van endocrinologen. Hier werd de diagnose van diabetes type 1 bevestigd en werd een korte excursie naar het moeilijke leven van diabetici uitgevoerd. Mijn vrouw en ik huilden een paar tranen omdat ze emoties voor de baby en haar toekomstige lot bedekten. Het is moeilijk te accepteren dat uw kind gehandicapt is..

We verzamelden moed en begonnen alle aspecten van deze ziekte te bestuderen. Er werd besloten om ook onze levensstijl te veranderen, ons aan te passen aan onze dochter, meer fysieke activiteit aan te bevelen om suiker te verminderen. Maar dit zijn allemaal plannen..

Wat vandaag? Vandaag proberen we haar leven gemakkelijker te maken op de afdeling. De dochter kreeg een glucometer, de vrouw leerde broodeenheden tellen (XE), nam elke drie uur bloed van een vinger en injecteerde insuline voor het eten. Ik vraag advies aan mensen die al ervaring hebben in een vergelijkbare situatie, en vooral, ik wil veel fouten vermijden! Ik zou dankbaar zijn voor advies over dergelijke kwesties:

1. moeilijkheden bij het verkrijgen van een handicap?
2.Hulpmiddelen, werken ze?
3. Niet-invasieve glucometers (zonder bloedafname) Is het mogelijk om een ​​quotum te krijgen en hoe? Of opties die betaalbaar zijn. Weegschaal met sensoren is duur, maar is er een alternatief?

We geloven in de kracht van het kind, omdat ze zeggen dat ze de alvleesklier met antibiotica kunnen laten zakken. Het meisje heeft alle onderzoeken doorlopen en is zonder problemen getest. Maar we moeten ons voorbereiden op het ergste..
Er werd een aanvraag ingediend bij de verzekeringsmaatschappij, waarin werd verzocht om een ​​onderzoek van de geleverde diensten en behandelmethoden. Na hun conclusie zullen onze verdere stappen duidelijk zijn. Naar het oordeel van de verzekering zijn er schendingen, de conclusie werd getrokken uit het uittreksel, maar een onderzoek is nodig.

Ik bied mijn excuses aan voor fouten bij het samenstellen van een bericht, en grammaticaal tegelijk.